• Deň otvorených dverí na SGBJ DSA!

            Pozrite si aj video z Dňa otvorených dverí na SGBJ DSA tu >>>

            Pozrite si aj reportáž z Dňa otvorených dverí na SGBJ DSA tu >>>

            „Ďakujeme, že ste prijali pozvanie na Deň otvorených dverí na Súkromnom gymnáziu DSA v Bardejove.“ - takýmito slovami privítala žiakov základných škôl pani riaditeľka PaedDr. Renáta Tulejová. Počas tohto dňa žiaci SGBJDSA informovali deviatakov o štúdiu na škole, o aktivitách, vzdelávacom programe, Študentskom parlamente či o programe DofE. Prostredníctvom prezentácií bol žiakom priblížený projekt Erasmus+, vďaka ktorému sa naši žiaci zúčastnili dvojtýždňových pobytov v Španielsku a v Nemecku. O Erasme+ sa žiaci dozvedeli aj priamo od troch hosťujúcich študentov z Turecka. Svoje vedomosti z rôznych vyučovacích predmetov si mohli žiaci overiť pomocou aplikácie Kahoot.
            Pevne veríme, že tento spoločne strávený čas si spolu s nami užili aj všetci deviataci.

            Deň otvorených dverí na SGBJ DSA sa v školskom roku 2023/2024 uskutočnil vo štvrtok, 23. novembra 2023.

            Pozrite si aj video z DOD tu >>>

          • Výstava BODY WORLDS v Bratislave

            Vo štvrtok, 16. novembra 2023, sme učebnice a teóriu, ktorú sa o ľudskom tele učíme na hodinách biológie v 3. ročníku, vymenili za reálny svet anatómie, fyziológie a zdravia prostredníctvom skutočných ľudských tiel na výstave BODY WORLDS. Táto výstava sa stala najúspešnejšou výstavou na svete a navštívilo ju už viac ako 50 miliónov návštevníkov na celom svete. Expozícia našim žiakom ešte viac priblížila, ako funguje ľudské telo a ako jednotlivé orgány reagujú na rôzne ochorenia. Výstava zanechala u všetkých hlboký dojem a prinútila nás popremýšľať nad spôsobom života, ktorý žijeme.
            Okrem pohľadov na ľudské telá sme stihli aj prechádzku k soche M. R. Štefánika, Michalskej bráne a po historickom centre Bratislavy. Večer sme sa už presunuli do divadla GUnaGU na divadelné predstavenie Tichá noc. Túto čiernu komédiu Viliam Klimáček napísal pre členku Činohry Slovenského národného divadla, Kamilu Magálovú, ktorá hosťuje v tomto divadle prvýkrát.
            V Bratislave sme prežili krásny čas a odniesli sme si domov množstvo nezabudnuteľných pocitov a zážitkov!

          • Pripomíname si 17. november - Deň študentstva

            Medzinárodný deň študentstva a zároveň Deň boja za slobodu a demokraciu sme si v novembri 2023 na Súkromnom gymnáziu DSA v Bardejove pripomenuli s maturantmi na seminári z dejepisu opäť rolovou hrou "Výlet na západ v roku 1987". Táto aktivita je zameraná na pochopenie a precítenie hraníc slobody v komunistickom režime, najmä v období tzv. reálneho socializmu cez tému cestovania a prechodu hraníc. Študenti sa prípravou na svoje role dozvedeli nielen o každodennom živote pred rokom 1989, ale aj o obmedzeniach, s ktorými sa vtedy obyvatelia Československa stretávali, či o extrémnych opatreniach režimu voči tým, ktorí chceli opustiť krajinu a emigrovať do zahraničia. Cieľom tejto hry je lepšie pochopenie hodnoty slobody, úcty k ľudskej dôstojnosti a existencii právneho štátu.
            (Zdroj: Metodická príručka: Výlet na Západ v roku 1987, PDCS 2019)   

          • Európsky týždeň boja proti drogám

            Získavanie informácii o rôznych návykových a omamných látkach je v dnešnej dobe veľmi dôležité, pretože často si neuvedomujeme a zabúdame na to, aký dopad maju tieto látky na naše životy. A tak v pondelok, 13. novembra 2023, pre nás por. Mgr. Michaela Vojtašková z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bardejove zrealizovala prednášku na túto tému. Dozvedeli sme sa veľa informácií o rôznych druhoch omamných látok a ich účinkoch na náš organizmus. Získali sme informácie aj o zákonoch o omamných, psychotropných látkach a prípravkoch a  prípadných trestoch za ich porušenie.

            Vďaka dnešnej prednáške sme si viac uvedomili, že problematika prevencie drogových závislostí je stále vysoko aktuálna. Je potrebné zdôrazňovať vážne zdravotné riziká a dopady drog na človeka, jeho rodinu, okolie, ako aj na celú spoločnosť. (Sofia Rimarčíková, II. A)

          • Celoslovenská súťaž iBOBOR

            V mesiaci november sa naša škola každoročne zapája do celoslovenskej informatickej súťaže iBOBOR, ktorá testuje informatické zručnosti žiakov. Hlavným cieľom súťaže je podporiť u všetkých žiakov záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT). Súťaž vedie žiakov k intenzívnejšiemu a kreatívnejšiemu používaniu moderných technológií pri učení sa.
            V tomto školskom roku sa do súťaže iBOBOR v rámci našej školy zapojilo 24 žiakov v kategórii JUNIOR  (1. a 2. ročník) a 13 žiakov v kategórii SENIOR (3. a 4. ročník).
            V kategórii SENIOR v rámci celého Slovenska súťažilo 5 407 žiakov, z nich iba 15 žiakov získalo plný počet bodov a úspešných riešiteľov bolo iba 688 (12,72 %).
            V kategórii JUNIOR v rámci celého Slovenska súťažilo 12 033 žiakov, z nich iba 45 získalo plný počet bodov a úspešných riešiteľov bolo 2 084 (17,32 %).
            Najlepší výsledok zo všetkých žiakov našej školy v tomto školskom roku dosiahla Vanesa Vojsová z III. A triedy, ktorá sa získaným 93,75. percentilom zaradila medzi 7 % najúspešnejších žiakov v kategórii SENIOR na Slovensku a stala sa úspešnou riešiteľkou tejto súťaže! Druhým najúspešnejším žiakom sa stal Jonáš Jurčišin, ktorý sa zaradil medzi 13% najúspešnejších žiakov v kategórii SENIOR na Slovensku.
            Výborné výsledky dosiahli aj dievčatá - Tímea Timcová (III. A) a Veronika Vabnová (II. A), ktoré predbehli takmer 80 % všetkých súťažiacich vo svojej kategórii. 
            Blahoželáme!

            Vyhodnotenie súťaže iBOBOR na našej škole tu >>>

          • Návšteva divadelného predstavenia Peter a Lucia

            Deň vojnových veteránov a zároveň dátum ukončenia prvej svetovej vojny sme si na Súkromnom gymnáziu DSA v Bardejove v tomto roku pripomenuli netradične. A to konkrétne návštevou divadelného predstavenia Peter a Lucia na motívy novely Romaina Rollanda, ktorá sa odohráva pred ukončením prvej svetovej vojny v Paríži v roku 1918. Okrem emotívnych dialógov s hlbokými filozofickými myšlienkami bola hra obohatená o audiovizuálne zábery skutočnej vojny roku 1918 vrátane hudobných motívov. Hru naštudovali študenti a pedagógovia zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja. Režijne a dramaturgicky dielo Peter a Lucia spracovala pani Tatiana Husárová. 

          • Rozlúčka s našimi tureckými učiteľmi

            Vo štvrtok, 9. novembra 2023, sme sa slávnostne rozlúčili s dvomi zahraničnými hosťami, ktorí u nás počas jedného týždňa pôsobili v rámci projektu Erasmus+ ako učitelia angličtiny. V rámci tejto rozlúčky si Deniz a Cengiz, dvaja tureckí učitelia, z rúk pani učiteľky Dzurkovej Curovej, ktorá projekt Erasmus+ Teacher and Student Mobility na našej škole zastrešuje, prevzali svoje certifikáty.

          • Aj Súkromné gymnázium DSA je AKTÍVNA ŠKOLA

            Aj naša škola sa zapojila do pilotného projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pod názvom Aktívna škola a po vypočítaní skóre aktívnej školy sa pridáva k školám s touto značkou. 

            Aktívna škola predstavuje komplexný prístup k pohybovým aktivitám na školách pred, počas alebo po vyučovaní. Tešíme sa z tohto označenia a berieme ho aj ako záväzok ešte viac inšpirovať a vychovávať našich žiakov k pohybu a podporovať ich zdravý životný štýl

          • Privítali sme učiteľov a študentov z Turecka!

            V pondelok, 6. novembra 2023, sme na našom gymnáziu srdečne privítali vzácnu návštevu z Turecka - troch študentov a dvoch učiteľov, ktorí sa budú v rámci projektu Erasmus+ Teacher and Student mobility zúčastňovať, resp. podieľať na vyučovaní.
            Slávnostné privítanie v Chill out zóne pokračovalo prezentáciami vlastných skúseností našich študentov z tohtoročných pobytov v rámci projektu Erasmus+ v Španielsku a v Nemecku. Potom sa už naši hostia pripojili k bežnému školskému vyučovaniu - učitelia v jednotlivých triedach k výučbe anglického jazyka a študenti k žiakom III. A triedy, v ktorej si od prvej chvíle našli svojich kamarátov.
            Veríme, že našim hosťom sa na Slovensku bude páčiť a že spolu s nami strávia príjemné chvíle pri výučbe, ale aj vo svojom voľnom čase!

          • Investícia do seba, pre hodnotnejší život

            Nielen teoretické vzdelávanie študentov, ale práve odovzdávanie praktických skúseností, ktoré sú overené časom a praxou, bolo hlavnou myšlienkou prednášky, ktorú si vypočuli naši štvrtáci v rámci projektu Softskiils. Aké sú moje sny a ciele? Koľko ma bude stáť celý môj život? Ako zaujať na pracovnom pohovore? Ako urobiť najlepší prvý dojem? Ako sa správne pýtať? Ako správne počúvať? Práve takéto témy zazneli v rámci prednášky z úst certifikovaného lektora Rafaela Knapíka. Tento školský rok sa nesie v duchu 8. ročníka tohto projektu a spolupráca prebieha s vyše 300 strednými školami na celom Slovensku a v Českej republike. Projekt dokončilo viac ako 1000 študentov v končiacich ročníkoch. Z našich žiakov sa to podarilo nášmu absolventovi Adriánovi Brezovskému, ktorý ako sám hovorí vďaka projektu som sa naučil viac o sebe samom, lepšie som  spoznal svoju povahu a správanie v určitých situáciách, naučil som sa reagovať na problém a pomaličky som začal úspešne opúšťať „svoju bublinu“, naučil som sa, že každý problém má riešenie.“

          • Súkromné gymnázium DSA preberá vedenie

            V piatok, 3. novembra 2023, sa v priestoroch Mestského úradu v Bardejove uskutočnilo slávnostné zasadanie Mestského mládežníckeho parlamentu. Veľmi nás teší, že z rúk bývalej predsedníčky si prebrali inauguračný sľub aj naši žiaci - Sofia Čižmárová (III. A), Lívia Marková (III. A), Veronika Pižiková (III. A), Samuel Pangrác (I. A) a Tobias Hoľpit (I. A). Na zasadaní sa taktiež uskutočnili voľby do predsedníctva a novým predsedom Mestkého mládežníckeho parlamentu sa stal náš žiak Marcel Huňady (III. A).

    • Vyučovanie

      Nedeľa 5. 5. 2024
    • Jedálny lístok

        zatiaľ žiadne údaje
    • FotoGALÉRIE

        zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakt

        • Súkromné gymnázium DSA Bardejov
        • Nám. arm. gen. L. Svobodu 16
          085 01 Bardejov
          Slovakia
        • +421 54 / 474 84 61
        • Deutsch - Slowakische Akademien, a.s.,
          Školská 136/5, 977 01 Brezno,
          tel.: +421 908 916 408,
          e-mail: info@dsakademien.sk,
          web: http://www.dsakademien.sk/
        • PaedDr. Renáta Tulejová
          riaditeľka školy
          e-mail: renata.tulejova@bj.skoladsa.sk,
          tel.: 054 / 474 8461, +421 918 407 930
        • Mgr. Katarína Tipulová
          sekretariát
          tel. 054 / 474 8461
        • vedúca školskej jedálne: Mária Vasilčinová
          tel: +421 911 882 981
        • Mgr. Žaneta Biľová
          výchovná a kariérová poradkyňa
          e-mail: zaneta.bilova@bj.skoladsa.sk,
          tel.: +421 904 656 456
        • RNDr. Miriam Porubská
          správca webovej stránky
          e-mail: miriam.porubska@bj.skoladsa.sk
          tel.: +421 903 257 146
        • 671004
        • 379 390 76
        • 2021 879 871
        • Peňažný ústav: VÚB
          IBAN: SK83 0200 0000 0045 8356 8359
    • Kontakty

      • Súkromné gymnázium DSA Bardejov
      • Nám. arm. gen. L. Svobodu 16 085 01 Bardejov Slovakia
      • +421 54 / 474 84 61
      • Deutsch - Slowakische Akademien, a.s., Školská 136/5, 977 01 Brezno, tel.: +421 908 916 408, e-mail: info@dsakademien.sk, web: http://www.dsakademien.sk/
      • PaedDr. Renáta Tulejová riaditeľka školy e-mail: renata.tulejova@bj.skoladsa.sk, tel.: 054 / 474 8461, +421 918 407 930
      • Mgr. Katarína Tipulová sekretariát tel. 054 / 474 8461
      • vedúca školskej jedálne: Mária Vasilčinová tel: +421 911 882 981
      • Mgr. Žaneta Biľová výchovná a kariérová poradkyňa e-mail: zaneta.bilova@bj.skoladsa.sk, tel.: +421 904 656 456
      • RNDr. Miriam Porubská správca webovej stránky e-mail: miriam.porubska@bj.skoladsa.sk tel.: +421 903 257 146
      • 671004
      • 379 390 76
      • 2021 879 871
      • Peňažný ústav: VÚB IBAN: SK83 0200 0000 0045 8356 8359
    • Prihlásenie